Facebook Pixel "Πήρε... Κάνιας ο Παναθηναϊκός - Δεν έκανε για Πριμέρα - Θα «φάει» Δώνη - Όχι Βιτόλο"
| 2019-09-13 15:33:00

"Πήρε... Κάνιας ο Παναθηναϊκός - Δεν έκανε για Πριμέρα - Θα «φάει» τον Δώνη - Όχι Βιτόλο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Πήρε... Κάνιας ο Παναθηναϊκός - Δεν έκανε για Πριμέρα - Θα «φάει» τον Δώνη - Όχι Βιτόλο"

"Ειδικός" στο sportdog για την "πράσινη" μεταγραφή!

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την Πέμπτη την τελευταία προσθήκη για τις καλοκαιρινές μεταγραφές. Πρόκειται για τον Ισπανό Φάουστο Τιένθα, έναν χαφ με μεγάλη θητεία στη Σεγούντα με τελευταίο σταθμό στην καριέρα του την Εξτρεμαδούρα, από την οποία έμεινε ελεύθερος πριν φορέσει την πράσινη φανέλα.

Έχει παραστάσεις από Πριμέρα, την πόρτα της οποίας του άνοιξε τον Ιανουάριο του 2013 η Μπέτις, ενώ το 2016 επέστρεψε ξανά στη μεγάλη κατηγορία για λογαριασμό της Οσασούνα. Στην ποδοσφαιρική του πορεία έχει... κολλήσει ένσημα σε Καραβάκα, Λα Μουέλα, Μελίγια, Αλκορκόν και Κάντιθ.

Το προφίλ του Φάουστο σκιαγραφεί ο Γιώργος Τεριακής. Ο ειδικός της ισπανικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας μίλησε στο sportdog και έδωσε μία καλή εικόνα για τον 29χρονο μέσο.

"Είναι ένας χαφ με τον χαρακτήρα του εξαροχταριού. Για να τον παρομοιάσουμε με κάποιον που ξέρει και ο κόσμος να πούμε ότι είναι στυλ Κάνιας. Είναι μία τίμια λύση για τα χαφ", σχολιάζει αρχικά και συμπληρώνει: 

"Είναι πιο πολύ ανασταλτικός παίκτης παρά επιθετικογενής. Εξαρτάται βέβαια και με το σύστημα που έπαιζε σε κάθε ομάδα. Σε ομάδα με τρεις χαφ έπαιζε λίγο πιο μπροστά. Αν έπαιζε με δύο χαφ ήταν πιο πολύ το εξάρι. Ήταν ένα καλό όνομα για τη Σεγούντα. Δεν θα έπαιζε βασικός στην Πριμέρα, θα ήταν τρίτη ή τέταρτη λύση".

Ποιο σύστημα του ταιριάζει; 

"Ξεκάθαρα το 4-3-3 όταν έχει τον ρόλο οχταριού", απαντά και προσθέτει για τι μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό: "Παίζοντας μαζί με Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή μπορεί να παίζει αυτός ως οχτάρι. Σε σχέση με τον Χρήστο Δώνη έχει ένα προβάδισμα αν τους συγκρίνουμε. Δεν είναι ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Είναι ουσιαστικά ένας ρολίστας. Μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι θα κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Καταλήγοντας ο Γιώργος Τεριακής τόνισε: "Όλοι οι Ισπανοί έχουν τεχνική κατάρτιση. Οπότε ο παίκτης δεν αποκλίνει από αυτήν την πραγματικότητα χωρίς να σημαίνει ότι βγάζει μάτια. Δεν είναι δυναμικός χαφ, είχε τραυματισμούς στο παρελθόν. Δεν είναι δηλαδή σκληρός, όπως ο Βιτόλο. Και ο Κάνιας δεν ήταν δυναμικός, αλλά ήταν εργαλείο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστιος Γιαννακόπουλος! Φοβερή κίνηση που απογειώνει τον Παναθηναϊκό - Δεν τον σταματάει τίποτα!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags